ATLAS EOLOS PRO Wind Turbine

EOLOS by ATLAS

Ανεμογεννήτρια με σταθερά πτερύγια!!!

Νέα ελληνική τεχνολογία στην παράγωγη ενέργειας από τον αέρα με δυνατότητα τοποθέτησης και εν πλω και με πραγματική ισχύ μέχρι και 140% της ονομαστικής της.
Image

Οι ανεμογεννήτριες EOLOS:

 • είναι αθόρυβες
 • έχουν σταθερά πτερύγια που τις κάνουν ιδανικές ακόμα και για ταράτσες
 • έχουν εύκολη εγκατάσταση παντού χωρίς ιστό
 • παράγουν ενέργεια όση 2-6 φορές περισσότερα φωτοβολταικά και μάλιστα και τη νύχτα!
 • αυξάνουν την διάρκεια ζωής των μπαταριών
 • αυξάνουν τον χρόνο αυτονομίας των μπαταριών
 • είναι ιδανικες για νησιά, ορεινές περιοχές και σκάφη
 • είναι φτιαγμένες από Αλουμίνιο AL6061/T6 με επιφανειακή ανοδίωση

Επιπλέον απόδοση και για περιοχές με λιγότερο αέρα.

Οι ανεμογεννήτριες EOLOS δικής μας κατασκευής μπορούν να συνοδευτούν από ειδικές βάσεις που αυξάνουν την απόδοσή τους σε περίπτωση που δεν υπάρχει ισχυρός αέρας σε μια περιοχή, ώστε να εκμεταλλεύεστε το αιολικό δυναμικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Image
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email για παραγγελία.
Η δική σας ανεμογεννήτρια με τιμή από 650€ + ΦΠΑ
Μοντέλα 125W, 250W, 500W, 1000W, 2000W και ειδικές παραγγελίες.

2110012214

(9:00 - 3:00 καθημερινά)

atlas.gr.sales@gmail.com

Οι ανεμογεννήτριες EOLOS έχουν ένα σύνολο από πλεονεκτήματα που τις κάνουν μοναδικές.

Καταρχήν είναι κάθετες ανεμογεννήτριες. Όλες οι κάθετες ανεμογεννήτριες ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα από τις οριζόντιες γιατί δεν έχουν ουρά που πρέπει να στρίψει, αλλά γυρνούν από όπου φυσάει άνεμος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι πιο ανθεκτικές στον υψηλό αέρα γιατί τα πτερύγιά τους δεν εκτίθενται σε μήκος μεγάλο κι έτσι λόγο της περιστροφής οι φυγοκεντρικές δυνάμεις στο κέντρο του άξονα δεν είναι μεγάλες. Όσο πιο μακρύ το πτερύγιο τόσο πιο μεγάλες οι φυγοκεντρικές δυνάμεις από της περιστροφή. Στις κάθετες ανεμογεννήτριες τα πτερύγια εκτείνονται 58 φορές λιγότερο από ότι τα πτερύγια μιας οριζόντιας ανεμογεννήτριας. Ειδικά στα μοντέλα EOLOS, η μεγάλη βάση και οι πολλαπλές βίδες συγκράτησης των πτερυγίων, επιτρέπουν να βιδώνεται σε πολλαπλά σημεία έτσι ώστε να αντέχει ακόμα και σε τυφώνα!!!

O λόγος που πολλοί δεν χρησιμοποιούν κάθετες ανεμογεννήτριες είναι ότι αποδεδειγμένα αποδίδουν λιγότερη ενέργεια από τις οριζόντιες γιατί η μισή επιφάνεια που εκτίθεται στον αέρα είναι αρνητική (δεξιά πλευρά όπου τα πτερύγια είναι με την πλάτη στον αέρα και τον απωθούν) και η μισή πλευρά είναι θετική (αριστερή πλευρά όπου τα πτερύγια έχουν περιστραφεί 180 μοίρες από την δεξιά πλευρά και μαζεύουν τον αέρα. Το αποτέλεσμα της κίνησης προέρχεται από την ροπή που προκαλεί η πίεση του αέρα στην θετική πλευρά μείον την μικρότερη πίεση του αέρα της δεξιάς πλευρά (δείτε "Common Vertical" στο παρακάτω σχέδιο). Φανταστείτε όμως μια τέτοια ανεμογεννήτρια όπου και οι 2 πλευρές της θα ήταν θετικές!!! Θα είχε 2πλάσια απόδοση και ίσως κάτι παραπάνω(δείτε "EOLOS Vertical" στο παρακάτω σχέδιο).
Image
Image
Αυτό κάνει η EOLOS. Γύρω από την ανεμογεννήτρια καθέτου άξονα με τα κινούμενα πτερύγια (ρότορας), βάλαμε ενα δακτυλίδι με 12 πτερύγια ΣΤΑΘΕΡΑ (στάτορας). Τα πτερύγια του στάτορα, έχουν τέτοια κλίση που κατευθύνουν όλον τον αέρα που χτυπάει στην ανεμογεννήτρια να πηγαίνει στην θετική δεξιά πλευρά του ρότορα ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η πίεση του αέρα και μη μπορώντας λόγω των πτερυγίων ο αέρας να φύγει εύκολα κάνει στροβιλισμό αποδίδοντας το μέγιστο φορτίο της κινητικής του ενέργειας!!!

Έτσι λοιπόν οι ανεμογεννήτριες EOLOS είναι πιο αποδοτικές και αθόρυβες (3538db) και τα εξωτερικά σταθερά πτερύγια προστατεύουν έτσι ώστε η ανεμογεννήτρια να θεωρείται 100% ασφαλής ακόμα και σε τυφώνα ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί και σε ταράτσες πολυκατοικιών!!!

72 μαγνήτες νεοδημίου (1000W μοντέλο) και 36 πηνία με ταινίες χαλκού (κι όχι σύρμα).μετατρέπουν την κίνηση σε ρεύμα και με έναν μικροεπεξεργαστή που διαβάζει την έξοδο τάσης 30 φορές το δευτερόλεπτο, τα πηνία μπαίνουν σε σειρά ή παράλληλα με ένα ηλεκτρονικό σασμάν ώστε ανεξάρτητα από την ταχύτητα του ανέμου, η έξοδος τάσης να είναι σχεδόν σταθερή!!!
Image
Πόση ενέργεια πραγματικά παράγει μια EOLOS 2000w;

Ένα έτος έχει 365ημέρες Χ 24ώρες = 8760 ώρες.

Αν τις 2100 ώρες έχει τέλεια άπνοια δηλ. δεν κουνιέται φύλλο, άλλες 2260 ώρες έχει μόνο 2 μποφόρ δηλ. ελάχιστο αεράκι, άλλες 2000 ώρες έχει 4.9 μποφόρ και 2000 ώρες έχει 5.9 μποφόρ, 120 ώρες πιάνει περίπου 7 μποφόρ και 280ώρες αποκόπτει λόγω μεγάλου ανέμου, τότε η ανεμογεννήτρια EOLOS 2000W με τον φορτιστή της, παράγει 20kwh. δηλ. 7300kwh το χρόνο . Όσο δηλαδή 5.5kW σταθερά φωτοβολταϊκά πάνελ που στοιχίζουν περισσότερο από την EOLOS 2000.

Στην Αθήνα το μήνα Ιανουάριο, με στατιστικές αιολικού δυναμικού, η EOLOS-2000 αποδίδει 560kWh (18.5kWh ανά μέρα!!!)
Ακόμα κι αν η EOLOS εκεί που είσαστε, αποδίδει την μισή ενέργεια δηλ. 3560kWh το χρόνο πάλι αποδίδει όσο 2.6KW φωτοβολταϊκών πάνελ αλλά το σημαντικό είναι ότι αποδίδει αυτή την ενέργεια και τη νύχτα αλλά και τις συννεφιασμένες μέρες που τα φωτοβολταϊκά δεν αποδίδουν καθόλου κι έτσι πάλι υποστηρίζει την μπαταρία σας με μια μικρότερη μεν αλλά κατά επαναλαμβανόμενα διαστήματα φόρτιση.
Οπότε...
μια ανεμογεννήτρια EOLOS πάντα αξίζει παραπάνω από ένα φωτοβολταϊκό.

Σε ορεινές ή παράκτιες ή νησιώτικες περιοχές, η EOLOS 2000W μπορεί να αποδίδει μέχρι και 2500W την ώρα και να δώσει ακόμα και 50kWh την ημέρα! δηλ. να δίνει το χρόνο ενέργεια όσο και 14kW φωτοβολταϊκών πάνελ!!!
Ο σχεδιασμός της ανεμογεννήτριας EOLOS απαίτησε 3 χρόνια έρευνας και όλα τα μέρη της ανεμογεννήτριας κατασκευάζονται από την ΑΤΛΑΣ στην Ελλάδα.
Image
Μειώστε ή μηδενίστε τον λογαριασμό ηλεκτρικού σας.
Έχουμε σχεδιάσει πολλά σετ με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατασκευάζουμε το δικό σας σύστημα ενεργειακής αυτονομίας κατά παραγγελία στην Αθήνα.

 • Δίπλα σας.
 • Ευρωπαϊκή ποιότητα κατασκευής.
 • Αγοράζετε κατευθείαν από τον κατασκευαστή.
Τα συστήματά μας περιλαμβάνουν, κάθετη ανεμογεννήτρια με σταθερές εξωτερικές πτερωτές που μπορεί να εγκατασταθεί και σε ταράτσα πολυκατοικίας. Συνδυάζεται με φωτοβολταϊκό με ρομποτικό μηχανισμό που πάντα βλέπει τον ήλιο κάθετα για μέγιστη ισχύ και με ειδικό σύστημα κατόπτρων για μεγάλη απόδοση ενέργειας. Αποδίδει περίπου 40% περισσότερη ενέργεια τη μέρα από τα σταθερά φωτοβολταϊκά.
Ο ελεγκτής (controller) ελέγχει την είσοδο της ενέργειας, τις καταναλώσεις σας και την φόρτιση των μπαταριών LiFePO4 οι οποίες έχουν 3-4 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το σύστημα μπορεί να συμπληρωθεί με μια γεννήτρια υγραερίου για 100% ασφάλεια.

 • Ιδανικά συστήματα για να παράγετε την δική σας ενέργεια και να μην εξαρτάστε από το δίκτυο.
 • Αποφύγετε τις αυξήσεις του ρεύματος.
 • Παράγετε ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email για παραγγελία

2110012214

(9:00 - 3:00 καθημερινά)

atlas.gr.sales@gmail.com

ΑΤΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕ. ΜΟΝ. ΙΚΕ

ΑΦΜ EL801071730 - ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 148422101000
Διαχειριστής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΛΕΩΦ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14-16
Ηλιούπολη, Αθήνα - ΤΚ 16344

 • τηλ 211-0012214
 • email επικοινωνίας: atlas.gr.sales@gmail.com