Pegasus UVC sterilisers

Pegasus UVC sterilisers

Pegasus Air Tunnel

Τα μόνα συστήματα αποστείρωσης που συνδυάζουν 2 τεχνολογίες: UVC υψηλής ισχύος με τεχνολογία OSRAM Ozone free και φωτοκαταλυτικά φίλτρα

Image

UVC Air Tunnel

Η τεχνολογία αποστείρωσης με UVC και φωτοκαταλυτικό φίλτρο είναι η καλύτερη τεχνολογία αποστείρωσης στον κόσμο. Αρχικά σχεδιάστηκε από Aμερικάνικη εταιρία για λογαριασμό της NASA για καθαρισμό του αέρα στους δορυφορικούς επανδρωμένους σταθμούς κι εντός των διαστημικών λεωφορείων. Εμείς χρησιμοποιούμε ακριβώς την ίδια τεχνολογία με τα ίδια υλικά αλλά επανασχεδιάσαμε όλα τα μοντέλα μας με μεγάλους θαλάμους αποστείρωσης ώστε να είναι ιδανικά πλέον για επίγεια χρήση και όπου υπάρχει βεβαρυμμένο ιικό φορτίο.

Το ζητούμενό μας λοιπόν δεν ήταν η οικονομία βάρους και όγκου, αλλά η καλύτερη αποστείρωση. Τα χαρακτηριστικά των μοντέλων μας είναι πιο πλούσια αλλά οι τιμές μας είναι 10-15 φορές χαμηλότερες από τα αντίστοιχα μοντέλα που σχεδιάστηκαν για τη NASA. Επιλέγοντας ένα Air Tunnel για το γραφείο ή το σπίτι σας, επιλέγετε ότι καλύτερο σε αποστείρωση και καθαρισμό αέρα.

Τα UVC Air Tunnel είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν την κατάλληλη δόση ακτινοβολίας για την αποστείρωση του SARS-Cov2 και γενικά των περισσοτέρων ιών.

Είναι τα μόνα συστήματα αποστείρωσης που συνδυάζουν 2 τεχνολογίες... UVC υψηλής ισχύος με τεχνολογία OSRAM Ozone free (εγγύηση 2 ετών) και φωτοκαταλυτικά φίλτρα με επιφάνεια φωτοκατάλυσης πάνω από 2 τετρ. μέτρα και μέχρι 7 τετραγωνικά μέτρα.

Image

Σε αντίθεση με ένα κοινό φίλτρο, η φωτοκατάλυση μπορεί να οξειδώσει οργανική ύλη (ιούς, μικρόβια κτλ.) και πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC αέρια), και να τα μετατρέψει σε διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς. Δηλαδή ουσιαστικά τα αεριοποιεί.

Έτσι, αεριοποιεί βακτήρια, ιούς, σπόρια και άλλες πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) που βρίσκονται στον αέρα και εξαλείφει τις οσμές. Η φωτοκαταλυτική αντίδραση απαιτεί ένα ειδικό μήκους κύματος υπεριώδες (UV) φως καθώς και μία ειδική φόρμα διοξειδίου του τιτανίου.
Το μήκος κύματος του υπεριώδους φωτός μετριέται σε νανόμετρα (nm). Το TiO2 μπορεί να ενεργοποιηθεί στο φως μήκους κύματος 180-415nm. Ωστόσο, το φως στα 180nm παράγει ήδη όζον. Για να αποφευχθεί αυτό, οι λάμπες OSRAM που χρησιμοποιούμε σε όλα τα μοντέλα έχουν ειδικό φίλτρο που δεν επιτρέπει στην ακτινοβολία των 180nm να εκπεμφθεί στο περιβάλλον (ozone free).
Ο ανεμιστήρας εισόδου της συσκευής, απορροφά αέρα από το περιβάλλον, ο οποίος περνά από ένα πλενόμενο προφίλτρο το οποίο αλλάζει πολύ εύκολα, πλένεται και επαναχρησιμοποιείται.

Το προφίλτρο συγκρατεί τις σκόνες και όλα τα σωματίδια μέχρι 10 μικρόμετρα, να μην περάσουν στον εσωτερικό θάλαμο. Μετά ο αέρας φιλτραρισμένος περνάει μέσα από την φωτοκαταλυτική επιφάνεια όπου με την πρόσπτωση της UVC ακτινοβολίας, δημιουργούνται ρίζες υδροξυλίου (το ισχυρότερο γνωστό οξειδωτικό), οι οποίες τείνουν να κολλούν στην επιφάνεια των οργανικών ενώσεων και να τις αποδομούν.

To υδροξύλιο δημιουργείται όταν υπό την επίδραση φωτονίων υπεριώδους φωτός (UVC <415nm), ο φωτοκαταλύτης διεγείρεται και χάνει ένα ηλεκτρόνιο. Σε μια μεγάλη επιφάνεια φωτοκαταλύτη απελευθερώνονται εκατομμύρια ηλεκτρόνια και τα απελευθερωμένα ηλεκτρόνια διασπούν τα μόρια του νερού - υγρασίας του χώρου δημιουργώντας έτσι ρίζες υδροξυλίου, που είναι πολύ ασταθείς κι έχουν την τάση να προσκολλιούνται σε οργανικά στοιχεία και να διασπάνε τον άνθρακα (C) των οργανικών ενώσεων δημιουργώντας αβλαβές διοξείδιο του άνθρακα, ενώ όσες ρίζες δεν ενωθούν με στοιχεία άνθρακα ανασχηματίζουν υδρατμούς. Δεν απελευθερώνονται άλλα αέρια. Η διαδικασία είναι 100% ΜΗ ΤΟΞΙΚΗ".

Εξουδετέρωση σπόρων μούχλας (ή βακτηρίων ή οσμών)

Οταν περάσουν σπόρια με τον αέρα, οι ρίζες ΟΗ συμπεριφέρονται σαν ένα σμήνος αρπακτικών που σταδιακά διαλύουν από έξω προς τα μέσα τα σπόρια κάνοντας συνεχείς επιθέσεις, μέχρι να αεριοποιηθούν όλες οι οργανικές ενώσεις και καταστραφεί πλήρως το σπόριο. Ο τύπος διοξειδίου του τιτανίου του φωτοκαταλύτη, έχει υδρόφιλη ιδιότητα και κατά συνέπεια προσελκύει όλη την υγρασία στην επιφάνεια του. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική υγρασία στον αέρα, φτάνοντας στην επιφάνεια του φωτοκαταλύτη, διατηρεί την αντίδραση ενώ ταυτόχρονα καθιστά το σύστημα αυτοκαθαριζόμενο. Τα υδρόφιλα νανοσωματίδια σχηματίζουν μια πλήρη μεμβράνη νανοσωματιδίων, καλύπτοντας εντελώς τις μικροϊνες, οι οποίες αφήνουν οπές 100-250μικρόμετρα και σχηματίζουν μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια αντίδρασης.
To μεγάλο μέγεθος του θαλάμου σε σχέση με την μεγάλη ταχύτητα εισαγωγής αέρα, δημιουργεί στροβιλισμούς αέρα εσωτερικά και η μεγάλη επιφάνεια του φωτοκαταλύτη με τις μικρές οπές που σχηματίζουν τα microfibers (1.6δις οπές ανά τετρ. μέτρο φίλτρου) εξασφαλίζουν ότι όλος ο αέρας έρχεται σε επαφή με την φωτοκαταλυτική επιφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και ο χώρος μεταξύ των φωτοκαταλυτικών φίλτρων όπου επικρατεί ισχυρή UVC ακτινοβολία και όσοι ιοί και μικρόβια δεν οξειδώνονται από φωτοκατάλυση αποστειρώνονται από την UVC ακτινοβολία.

H φωτοκατάλυση αποδομεί οποιοδήποτε οργανικό στοιχείο μέχρι και 1 νανόμετρο, όταν τα καλύτερα φίλτρα FFP3 φθάνουν τα 300νανόμετρα (0.3microns).
Tα πλεονεκτήματα των φωτοκαταλυτικών φίλτρων είναι:

1)
 Δε θέλουν αλλαγή για πάνω από 5 χρόνια. Είναι δηλαδή ανέξοδα.

2)
 Δεν παγιδεύουν τους ιούς όπως τα κοινά φίλτρα αλλά τους αποδομούν, έτσι δε γίνονται ποτέ εστίες μόλυνσης όπως τα συνηθισμένα φίλτρα.

3)
 Δεν γίνονται τοξικά με τη χρήση όπως τα φίλτρα άνθρακα, αντιθέτως είναι 100% μη τοξικά.

4)
Δε σταματούν μικροοργανισμούς πάνω απο 300 νανόμετρα όπως τα φίλτρα HEPA αλλά αποδομούν όλα τα οργανικά στοιχεία μέχρι και μεγέθους 1 νανομέτρου.
Γι αυτό ο συνδυασμός UVC και φωτοκατάλυσης είναι ο καλύτερος τρόπος αποστείρωσης.

Προσέξτε... 

τα UVC Air Tunnel δεν είναι από αυτές τις λάμπες που τις βάζεις για 1 ώρα να είναι ανάμενες, χωρίς να είναι κανείς στο χώρο και μετά ανοίγεις τα παράθυρα να φύγει το όζον. Αυτές οι λάμπες UVC δεν έχουν πραγματικό αποτέλεσμα, γιατί η σωστή αποστείρωση πρέπει να γίνεται σε πραγματικό χρόνο συνεχώς και ακόμα και με παρουσία κόσμου ώστε αν κάποιος είναι φορέας να αποστειρώνει άμεσα το ιικο φορτίο που εκπέμπει. Αν κάνετε για 1 ώρα αποστείρωση και αφού κλείσετε την συσκευή, μετά μπει ένας φορέας.... όλη η αποστείρωση είναι άχρηστη γιατί ο αέρας θα μολυνθεί ξανά.

Μόνο σύστημα ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ παρέχει προστασία κι αυτό σας προτείνουμε.

Τα UVC Air Tunnel, κάνουν ανακύκλωση του αέρα με ταυτόχρονη αποστείρωση και με UVC και φωτοκατάλυση και δουλεύουν συνεχώς με παρουσία ανθρώπων, με πλήρη ασφάλεια και αποστειρώνουν συνεχώς. Ιδανική αποστείρωση αέρα για όσους έχουν αλλεργίες και για παιδιά.
Με τα Pegasus UVC Air Tunnel, και αποστειρώνετε τον αέρα σας συνεχώς και δεν ξοδεύετε χρήματα για τη συντήρησή τους. Το μόνο αναλώσιμο είναι τα προφίλτρα τα οποία στοιχίζουν 10€ το ζευγάρι αλλά είναι πλενόμενα και διαρκούν πολύ και λόγω του ότι οι φιλτροθήκες είναι "κουμπωτές" αλλάζουν από εσάς μέσα σε 5 λεπτά μια φορά το μήνα περίπου.

Δεν παράγουν ΟΖΟΝ. Έχουν τεχνολογία OSRAM και εγγύηση 2 ετών που καλύπτεται κι από την OSRAM και τα αγοράζετε κατευθείαν από τον κατασκευαστή ο οποίος έχει την πλήρη τεχνογνωσία κι αυτό μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή τεχνική υποστήριξη. Δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Μιλάτε απευθείας μαζί μας και γι αυτό και οι τιμές των προϊόντων μας είναι πολύ χαμηλότερες του ανταγωνισμού.

Tα μοντέλα μας είναι οικονομικά. Γνωρίζουμε ότι και οι συσκευές αποστείρωσης των διαστημικών σταθμών της NASA χρησιμοποιούν φωτοκατάλυση. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Μάλιστα η Αμερικάνικη εταιρία που έφτιαξε αυτά τα συστήματα αποστείρωσης, τα διαθέτει και σήμερα στην αγορά αλλά οι τιμές των δικών μας προϊόντων είναι μέχρι και 10 φορές χαμηλότερες, γιατί το θέμα δεν είναι ένα φίλτρο να είναι καλό, αλλά να μπορείτε κι εσείς να το αποκτήσετε.

Οχι μόνο έχουμε την υψηλότερη σχέση απόδοσης/τιμής αλλά επιπλέον στα μοντέλα μας έχουμε κάνει πολλές βελτιώσεις που τα καθιστούν μοναδικά παγκοσμίως.

Όλα είναι τηλεχειριζόμενα και ο εσωτερικός τους θάλαμος και η επιφάνεια φωτοκατάλυσης είναι πολύ μεγαλύτερα των εισαγόμενων μοντέλων ενώ δεν χρησιμοποιούν σωληνάκια φωτοκατάλυσης αλλά microfibers, ώστε η UVC να χτυπάει όλη την επιφάνεια αλλά και οι οπές διέλευσης του αέρα να είναι μικρότερες ωστε να παγιδεύουν καλύτερα τον αέρα σχηματίζοντας 1.6δις οπές στο τετραγωνικό μέτρο φίλτρου (αντί για 65.000 που έχουν τα ανταγωνιστικά), αυξάνοντας έτσι την ενεργή επιφάνεια φωτοκατάλυσης σε 20 τετρ μέτρα.

 • Τo μοντέλο των 55W (σύνολο 64W UVC) είναι για 75 κυβικά μέτρα χώρο και αποστειρώνουν 75-150 κυβικά αέρα την ώρα 95.00-99.99% αποστείρωση σε 1 πέρασμα του αέρα
 • Τα 110W... είναι για 150 κυβικά χώρο και αποστειρώνουν 100-200 κυβικα την ώρα σε βαθμό 99.00-99.99%
 • τα 165W... είναι για 225 κυβικά χώρο και
 • τα 220W είναι για 300 κυβικά χώρο


Yπολογίστε τα κυβικά μέτρα (m3) του χώρου σας πολλαπλασιάζοντας το εμβαδόν επί το ύψος. Για ένα ικανοποιητικό σύστημα αποστείρωσης θα πρέπει η μονάδα να ανακυκλώνει αυτά τα κυβικά + 20% εντός 1ας ώρας το πολύ (Τάξεως Γ). Για ένα αποδοτικό σύστημα θα πρέπει η μονάδα να ανακυκλώνει +60% (Τάξεως Β) και για ένα σύστημα που καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλο ιικό φορτίο θα πρέπει η μονάδα να ανακυκλώνει τουλάχιστον 2 φορές την ώρα τον αέρα του χώρου (τάξεως Α).

Π.χ. Για ένα οδοντιατρείο που ο χώρος εξέτασης είναι 4Χ4 = 16τετρ με ύψος 3.30μέτρα τότε τα κυβικά είναι 4Χ4Χ3.30 = 53m3 περίπου. Μια μονάδα Αir Τunnel 55W που ανακυκλώνει 75-150m3/h αέρα είναι τάξεως Α γιατί ανακυκλώνει τον αέρα σε 21-42 λεπτά την ώρα.
H ταχύτητα ανακύκλωσης της μονάδας ρυθμίζεται. Οσο περισσότερα άτομα είναι μέσα στον χώρο τόσο πιο γρήγορα πρέπει να ανακυκλώνει τον αέρα. Οι μονάδες Air Tunnel  έχουν UVC + POC filters (φίλτρα φωτοκατάλυσης)

Image
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email για παραγγελία.
Τα βασικά μοντέλα που κατασκευάζουμε είναι:

1) 32W UVC + 2 POC filters 60m3/h ...149.50+ΦΠΑ
2) 55W UVC + 2 POC filters για 75m3 (75-150m3/h)...345+ΦΠΑ
3) 110W UVC + 2 POC filters για 150m3 (100-200m3/h) ...560+ΦΠΑ
4) 165W UVC + 2 POC filters για 225m3 (150-300m3/h) ...780+ΦΠΑ
5) 220W UVC + 2 POC filters για 300m3 (200-400m3/h) ...980+ΦΠΑ
6) TOWER 330W UVC + 3 POC filters + 32W UVC για 450m3 (300-600m3/h) ...1450+ΦΠΑ
7) TOWER 440W UVC + 4 POC filters + 48W UVC για 600m3 (400-800m3/h) ...1950+ΦΠΑ
8) TOWER 700W UVC Amalgam + 6 POC filters για 900m3 (600-1200m3/h) ...4800+ΦΠΑ
9) TOWER 1100W UVC Amalgam + 8 POC filters για 1500m3 (1000-2000m3/h) ...5900+ΦΠΑ

Οι μονάδες αυτές κατασκευάζονται κατά παραγγελία και παραδίδονται ή αποστέλλονται σε 6-10 εργάσιμες μέρες. Είναι ιδανικές για Ιατρεία, Νοσοκομεία, εστιατόρια, αίθουσες συνεδρίων, καταστήματα, επιχειρήσεις αλλά ακόμα και για σπίτια και αποτελούν την κορυφή της τεχνολογίας στα συστήματα αποστείρωσης, γι’ αυτό και συνήθως τα προτιμούν ιατροί.

2110012214

(9:00 - 3:00 καθημερινά)

atlas.gr.sales@gmail.com

Pegasus UV Hand Unit

Pegasus UV Hand Unit

Αποστειρώστε το κινητό σας ή τις μάσκες σας σε μονό 1 δευτερόλεπτο!!!
Αποστειρώστε όλο σας το σπίτι σε λίγα λεπτά μονοί σας και όσο συχνά θέλετε. 

Image

Με ένα πέρασμα πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια και από οτιδήποτε, αποστειρώνει με ταχύτητα 6-8 δευτερόλεπτα το μέτρο!!!

Αποστειρώνει όλα τα αντικείμενα γυρω σας με ένα πέρασμα με ακτινοβολία UVC. Αποστειρώστε ότι μπαίνει στο σπίτι... ψώνια, φαγητό που παραγγείλατε κτλ. Αποστειρώστε ολο το σπίτι... πάγκους, τραπέζια, έπιπλα, διακόπτες, πόμολα, τηλεκοντρόλ, κινητά, ρούχα, πετσετες, κλινοσκεπάσματα ακόμα και στρώματα. Κινητο, mouse, πληκτρολόγια , τηλεκοντρόλ τα αποστειρώνει σε 1 δευτερόλεπτο!!! (δοση ακτινοβολίας 56mJ/cm2)

Αποστειρώνει και σκοτώνει μύκητες, μικρόβια και ακάρεα και μικροργανισμούς.

Αποστειρώνει ολα τα αντικείμενα γύρω σας, αλλά δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανθρώπους, κατοικίδια και φυτά.

Δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά τέτοιο προϊόν στην αγορά με τόση ισχύ!!!

Με την ισχύ του, αποστειρώνει μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, μέχρι και το 99.99% όλων των γνωστών μικρο-οργανισμών και ιών, όπως και του Covid 19 (τεστ παν/μιο Βοστώνης Ιούνιος 2020). 

Pegasus UV Box Sterilizer

Pegasus UV Box Sterilizer

Τέρμα πια οι μακρόχρονες αναμονές για αποστείρωση εργαλείων....

Νέος τύπος κλιβάνου που αποστειρώνει σε δευτερόλεπτα, όχι με θερμότητα άλλα με ισχυρή ακτινοβολία UVC.

Image
Αποστειρώνει κυριολεκτικά σε δευτερόλεπτα (κι όχι λεπτά όπως οι κλίβανοι) με το πάτημα ενός κουμπιού και με πλήρη ασφάλεια για τον χρήστη.

Επίσης...
 • είναι πιο οικονομικό από κλίβανο
 • είναι μικρός κι ελαφρύς, εύκολα μεταφερόμενος.
 • έχει μεγάλο εσωτερικό χώρο 15 ή 25 λίτρα
 • αποστειρώνει μέταλλα χωρίς να προξενεί φθορές όπως η θερμότητα
 • δεν χρειάζεται κάποια προθέρμανση
 • κατασκευάζεται στην Ελλάδα με τεχνολογία OSRAM, πιστοποίηση CE και 2 έτη εγγύηση.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι αποστειρώνει σε δευτερόλεπτα!!!

Διαβάστε σχόλια πελατών μας

Image
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email για παραγγελία

2110012214

(9:00 - 3:00 καθημερινά)

atlas.gr.sales@gmail.com

ΑΤΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕ. ΜΟΝ. ΙΚΕ

ΑΦΜ EL801071730 - ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 148422101000
Διαχειριστής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΛΕΩΦ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14-16
Ηλιούπολη, Αθήνα - ΤΚ 16344

 • τηλ 211-0012214
 • email επικοινωνίας: atlas.gr.sales@gmail.com