R&D

ΑΤΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕ. ΜΟΝ. ΙΚΕ

R&D

R&D. Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων.

Η ΑΤΛΑΣ δίνει μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης γιατί αυτό είναι που την διαφοροποιεί από όλες τις άλλες εταιρείες. 

Η ΑΤΛΑΣ είναι ανοικτή σε συνεργασίες με έμπορους ή και επενδυτές οι οποίοι θέλουν να εμπορεύονται ή να έχουν δικαιώματα από τις πωλήσεις των προϊόντων που προκύπτουν από αυτά τα projects. Αν θελήσετε να συμμετάσχετε σε κάποιο τέτοιο project με οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήστε μαζί μας στο atlas.newtech@yahoo.com και γράψτε μας κάποια στοιχεία για εσάς και για ποιο project ενδιαφέρεστε και τι μορφή συνεργασίας προτείνετε.

Image
Image
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15 projects που έχουν προγραμματιστεί για το 2024 τα οποία σκοπό έχουν να παρουσιάσουν προϊόντα άμεσα τα οποία θα είναι πρωτοποριακά και θα διοχετευθούν στην Παγκόσμια αγορά.

Είμαστε σε αναζήτηση συνεργατών για αντιπροσώπευση αυτών σε διάφορες χώρες.
1
Mini 520Wh Carbon fiber modular Flywheel (39Χ7/5/60). Φτάνει μέχρι 3640Wh και ισοδυναμεί με 6 μπαταρίες GEL 100Ahr (50% DOD) ενώ ζυγίζει κάτω από 60κιλά και έχει πάνω από 20.000 κύκλους διάρκεια ζωής.
2

Small 6.25kWh Carbon fiber modular Flywheel (66Χ4/21/60), φτάνει μέχρι 31.250Wh και ισοδυναμεί με 52 μπαταρίες GEL 100Ah  (50% DOD) ενώ ζυγίζει κάτω από 200κιλά και πάνω από 20.000 κύκλους διάρκεια ζωής.

3

Μαγνητικό ρουλεμάν. Αποτελείται από ισχυρούς μαγνήτες και επιτρέπει τη μαγνητική αιώρηση του άξονα σε σταθερό σημείο έτσι ώστε να έχει την ταχύτερη περιστροφή χωρίς τριβές.

4

Mini 1750Wh Carbon fiber modular Magnetic (39Χ2.7/5/110). Φτάνει μέχρι 10500Wh και ισοδυναμεί με 18 μπαταρίες GEL 100Ahr (50% DOD) ενώ ζυγίζει κάτω από 70κιλά και έχει πάνω από 100.000 κύκλους διάρκεια ζωής.

5

Small 8kWh Carbon fiber modular Magnetic Flywheel (66Χ4/21/60), φτάνει μέχρι 40.000Wh και ισοδυναμεί με 68 μπαταρίες GEL 100Ah  (50% DOD) ενώ ζυγίζει κάτω από 220κιλά και πάνω από 100.000 κύκλους διάρκεια ζωής.

6

Ηλεκτρομαγνητικό ρουλεμάν ΑΜΒ. Αποτελείται από ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες και επιτρέπει τη μαγνητική αιώρηση του άξονα σε σταθερό σημείο έτσι ώστε να έχει την ταχύτερη περιστροφή χωρίς τριβές και να υποστηρίζει μεγάλα φορτία.

7

Νέα EOLOS Pro Επίγεια. Μια ανεμογεννήτρια καθέτου άξονα με πολύ μεγάλη ισχύ, εξ ολοκλήρου Ελληνικής κατασκευής με σταθερά εξωτερικά πτερύγια ώστε να μπορεί πολύ εύκολα να εγκατασταθεί σε ταράτσες.

8

Νέα EOLOS Pro Power Plant 100kW. Πολύ μεγάλη ισχύ, με ενίσχυση φωτοβολταικών 20kW, εξ ολοκλήρου Ελληνικής κατασκευής με σταθερά εξωτερικά πτερύγια ύψους 26 μέτρων και διαμέτρου 11.5μέτρων.

9

Νέα EOLOS Pro επί θαλάσσης. Μια ανεμογεννήτρια καθέτου άξονα με πολύ μεγάλη ισχύ, εξ ολοκλήρου Ελληνικής κατασκευής με σταθερά εξωτερικά πτερύγια και ειδική πλατφόρμα, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί στη θάλασσα.

10

EOLOS Wind Wall για σπίτια και πλοία. Ειδικός φράχτης που αποτελείται από στοιχισμένες κάθετες ανεμογεννήτριες για πολύ μεγάλη απόδοση σε μικρό όγκο.

11

5kW modular ATLAS LF inverters wide input. Ελληνικά inverter που μπορούν να πάρουν ρεύμα από μπαταρίες και να το κάνουν εναλλασσόμενο. Μπορούν να συνδιαστούν μεταξύ τους και να συγχρονιστούν ώστε να έχουν μεγαλύτερη ισχύ.

12

Κινητήρας ηλεκτρομαγνητικής υδροπρόωσης. Συνδιασμός μαγνητών και υψηλού voltage ώστε να δημιουργούν κίνηση των μορίων του νερού και με αυτό τον τρόπο πρόωση.

13

Υπεραγώγιμο μοτέρ και Αlternator για EOLOS. Ένα νέο alternator για τις ανεμογεννήτριες μας EOLOS, το οποίο θα λειτουργεί σε θερμοκρασίες -40C ώστε να πέφτει πολύ χαμηλά η ωμική αντίσταση των πηνίων και να αποδίδει πολύ ρεύμα.

14

Υπεραγώγιμο φωτοβολταϊκό πάνελ. Φωτοβολταϊκό που λειτουργεί σε θερμοκρασίες -50C ώστε να υπεράγει το πυρίτιο και να έχουμε συνολική απόδοση πάνω από 60% όταν σήμερα τα κοινά πάνελ δεν ξεπερνούν το 23.5%.

15

Κινητήρας ηλεκτρομαγνητικής πρόωσης με υπεραγώγιμο ηλεκτρομαγνήτη (εξέλιξη του 7). (Περισσότερες πληροφορίες γι αυτό θα δοθούν αργότερα.)

projects

Image

Αν κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω projects σας ενδιαφέρουν και μπορείτε να επενδύσετε σε αυτά, τότε επικοινωνήστε στο email atlas.newtech@yahoo.com και γράψτε μας κάποια στοιχεία για εσάς (σίγουρα και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας) και για ποιο project ενδιαφέρεστε και τι μορφή συνεργασίας προτείνετε, και κάποιος υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.

Multi-Grid ®
by ATLAS

Τι είναι το Multi-Grid;

Το μέλλον στα δίκτυα ηλεκτροδότησης. Μπορεί κάποιοι να το αντιγράψουν και να το παρουσιάσουν με άλλο όνομα αλλά η επινόηση του δικτύου ανήκει στον «πατέρα» του, τον Θεόδωρο Καραβασίλη, διευθυντή της ΑΤΛΑΣ Π.Β. Εμπορική Κατασκευαστική ΜΟΝ ΙΚΕ.

Σήμερα τα δίκτυα ηλεκτροδότησης έχουν το βασικό μειονέκτημα των πολλών μέτρων καλωδίωσης που μεταφέρουν την ενέργεια από το μέρος παραγωγής (σταθμό ηλεκτροπαραγωγής) στα σπίτια. Για την μετακίνηση τέτοιων ποσοτήτων ενέργειας απαιτούνται μεγάλοι μετασχηματιστές, καλώδια μεγάλης διατομής πανάκριβα και τεράστιοι πυλώνες.

Ειναι ένα «χαζό» σύστημα που επιβλήθηκε, το οποίο όμως έχει τεράστιο κόστος εγκατάστασης, συντήρησης και και είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζοντας ζημιές πολύ συχνά, ενω ταυτόχρονα έχει και μεγάλες απώλειες μέσα από τόσους μετασχηματιστές που περνάει.

Αν όμως κάθε σπίτι είχε τον δικό του σταθμό και μάλιστα με Ανανεωσιμες πηγες ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά και ειδικού τύπου ανεμογεννήτριες, τότε δε Θα χρειαζόμασταν αυτό το πανάκριβο και ευπαθές δίκτυο. Αν μάλιστα αυτοί οι ιδιωτικοί σταθμοί είχαν επικοινωνία μεταξύ τους ώστε ο ένας να κάλυπτε τις αδυναμίες του άλλου και σε περίπτω-ση ζημιάς κάποιου, οι γύρω σταθμοί να παρακάμπταν την βλάβη, τότε μιλάμε για ένα «εξυπνο» πολυ-δίκτυο με αρχές τεχνητής νοημοσύνης το οποίο είναι ικάνο να «αυτο-Θεραπεύεται» με τους διαθέσιμους πόρους του.

Αυτό είναι το δίκτυο ηλεκτροδότησης του μέλλοντος. Πιο φθηνό, με λιγότερες απώλειες και πιο ασφαλές χωρίς διακοπές. Αυτό είναι το Multi-Grid. Αυτό είναι το μέλλον. 

Πλεονεκτήματα Multi-Grid

1) Το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης ανα οικία. Χαμηλότερο κατά 40-45% περίπου. Αυτό είναι ΑΜΕΣΟ κέρδος.

2) Ενώ σε μια οικία μπορεί να μην έχουμε χώρο για τοποθέτηση πάνελ ή αρκετό αέρα για ανεμογεννήτρια, μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέρη του σταθμού σε άλλους σταθμούς ώστε να μπορούν όλοι οι σταθμοί να κάνουν παραγωγή και από αέρα και από φωτοβολταϊκά.

3) Ενω σε ένα σταθμό η επιπλέον ενέργεια που δε μπορεί να αποθηκευτεί απλά χάνεται, εδώ αυτή η πλεονάζουσα ενέργεια του παραγωγού αντί να χάνεται, μοιράζεται σε μπαταρίες άλλων σταθμών, έτσι όλοι έχουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνεται κάποιος άλλος.

Το multi Grid απαιτεί πάνω από 100 οικίες. Αν θελήσει κάποιος Δήμος να αυτονομηθεί, μπορεί απλά να δώσει το Multi Grid στους δημότες με μια πάγια μηνιαία χρέωση για παράδειγμα 100€ το μήνα για 7 χρόνια μέχρι να εξοφληθεί με τους τόκους του και να αφήσει και κάποιο κέρδος στον Δήμο. 8400€ έσοδα από κάθε μονάδα κόστους 5.000€. Αν κατι χαλάσει λόγω χρήσης σε κάποιον σταθμό, τότε ο ιδιοκτήτης του σταθμού οφείλει να το αντικαταστήσει με δικά του έξοδα όπως Θα έκανε σε ένα δικό του μηχάνημα. Η διάρκεια ζωής του σταθμου.
Η συντήρηση του συστήματος είναι σχεδόν μηδενική και μπορεί να γίνεται από έναν ανθρωπο για 200 εγκαταστάσεις 1 φορά το μήνα.

Image
Πληροφορίες για το Multi-Grid

2110012214

(9:00 - 3:00 καθημερινά)
ΑΤΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕ. ΜΟΝ. ΙΚΕ

ΑΦΜ EL801071730 - ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 148422101000
Διαχειριστής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΛΕΩΦ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14-16
Ηλιούπολη, Αθήνα - ΤΚ 16344

  • τηλ 211-0012214
  • email επικοινωνίας: atlas.gr.sales@gmail.com