Σχετικά με εμάς

ΑΤΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕ. ΜΟΝ. ΙΚΕ

Image
Ονομάζομαι Θεόδωρος Καραβασίλης και είμαι διευθυντής έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής της ΑΤΛΑΣ. Ως εργασία μου έχω τον αρχικό σχεδιασμό των προϊόντων και τον συντονισμό των επιστημόνων-ερευνητών της ΑΤΛΑΣ ώστε να ολοκληρώσουν ένα προϊόν.
Πριν μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον, πρέπει να σας μιλήσω λίγο για το παρελθόν, το οποίο υπήρξε πολύ δύσκολο για εμένα.
Πάμε 33 χρόνια πίσω , γιατί τότε ξεκινάει ουσιαστικά η προετοιμασία για να γίνει η ΑΤΛΑΣ. Τόσα χρόνια αφιέρωσα για να συγκεντρώσω γνώσεις, πληροφορίες και τεχνολογιές γύρω από Α.Π.Ε. ενέργεια και αυτονομία. Ως ερευνητής πλήρους απασχόλησης τόσα χρόνια, χωρίς καμία υποστήριξη και έχοντας κάνει το μεράκι μου επάγγελμα, έχω μετρήσει συνολικά 77 projects μέχρι σήμερα και επένδυσα όλα τα χρήματά μου πάνω στις έρευνές μου.
Αφού έκλεισε το χυτήριο του πατέρα μου, άνοιξα το 2005 εταιρεία στην Κύπρο για να εισάγω με χαμηλό κόστος υλικά πρωτοτύπων για τα πειράματά μου. Το 2013 με την τραπεζική κρίση στην Κύπρο μετέφερα αυτή την εταιρεία μου στην Βουλγαρία.
Θα πάρει πολύ ώρα να σας απαριθμήσω κι εξηγήσω κάποια από τα project μου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το θέμα μας εδώ είναι η ΑΤΛΑΣ.  Άλλωστε πολλά από αυτά τα projects τα βλέπετε και θα δείτε κι άλλα μέσα από την ΑΤΛΑΣ.
Το 2019 αποφάσισα να αναλάβω στην Ελλάδα τη νέα τότε εταιρεία ΑΤΛΑΣ του Παναγιώτη Βαγενά μέσα από την οποίαν αποφασίζω να υλοποιήσω όλα τα project μου και να τα κατασκευάζουμε πλέον στην Ελλάδα, αν και στην Βουλγαρία, οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές.
Την ΑΤΛΑΣ την ορίζω ως αντι-συμβατική ακτιβιστική εταιρεία με σκοπό να παράγει δική της τεχνολογία που εστιάζει στην έρευνα και κατασκευή προϊοντων αυτονομίας και αυτάρκειας σε ενέργεια, τροφή και νερό.
Η ΑΤΛΑΣ εκπέμπει μέσα από την δράση της σήμα-πρόσκληση σε όσους θέλουν πραγματικά να αυτονομηθούν γιατί η φύση ορίζει ότι μόνο όσοι είναι αυτόνομοι μπορούν πραγματικά να εξελιχθούν. 
Ας δούμε όμως συνοπτικά την πορεία της ΑΤΛΑΣ.....

2019

Η ATLAS ξεκίνησε το 2019. Στην αρχή με συστήματα αποστείρωσης με UVC ακτινοβολία παρουσιάζοντας 35 μοντέλα στην αγορά μέσα σε 5 μήνες από την εκδήλωση της πανδημίας. Τα UVC air Tunnel, τα UVC box sterilizers kai ta UVC hand units καταξιώθηκαν από πολλούς γιατρούς. Η τεχνολογία της ΑΤΛΑΣ με UVC και φωτοκατάλυση ανταγωνίστηκε ξένες εταιρείες και υπερίσχυσε παρουσιάζοντας συσκευές στο μισό κόστος από τις αντίστοιχες εισαγόμενες.

2021

Το 2021 η ΑΤΛΑΣ ήταν η πρώτη εταιρία στον κόσμο που παρουσίασε συσκευή με λάμπα far-UVC με επιπλέον ειδικό οπτικό φίλτρο, η οποία δεν προκαλεί ζημιά σε ανθρώπινα κύτταρα και περιείχε ενσωματωμένο και φίλτρο όζοντος.  

2022

Ιανουάριο του 2022 η ΑΤΛΑΣ πέρασε σε κατασκευή Ελληνικών Power Station (Solar Generators), μέρη των οποίων τα κατασκεύαζε η ίδια η εταιρεία και δεν τα εισήγαγε όπως έκανε και τον συνολικό σχεδιασμό. Τον Μάιο του ιδίου έτους παρουσίασε ολοκληρωμένη σειρά ή οποία εξελίσσεται συνέχεια και μέχρι σήμερα.

Τα Power Station ATLAS (σταθμοί παραγωγής ενέργειας), είναι τα μεγαλύτερα στην Παγκόσμια αγορά σήμερα. Επίσης κατασκευάζει ανεμογεννήτριες EOLOS, θωρακισμένες μπαταριές ειδικής χρήσης (και για τα Power Stations) αλλά και ειδικές βάσεις φωτοβολταϊκών και Solar tracking συστημάτων, τα οποία με ρομποτικό μηχανισμό ακολουθούν τον ήλιο. ΟΛΑ αυτά κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

2023

Η ΑΤΛΑΣ ανακοίνωσε από τον Ιούνιο του 2023 την αλλαγή στην γραμμή παραγωγής της με υλικά ειδικών προδιαγραφών που δεν τα βρίσκει στην Ελλάδα και θα τα εισάγει κατευθείαν από τρίτες χώρες. Σήμερα από η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία στην Ελλάδα η οποία κατασκευάζει Ιδιωτικούς Σταθμούς Παραγωγής Ενέργειας από Α.Π.Ε. με συνδυασμό φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών ειδικού τύπου με κάλυψη από ηλεκτρογεννήτρια υγραερίου ATLAS. Από μόνα τους τα φωτοβολταϊκά δεν μπορούν να δώσουν αυτονομία γιατί παράγουν ενέργεια μόνο μέχρι 6 ώρες την ημέρα. Για την ενέργεια των υπολοίπων 18 ωρών χρειάζονται 3 φορές περισσότερα πάνελ και πολλές μπαταρίες για να συλλέγουν και να αποθηκεύουν την επιπλέον αυτή ενέργεια.

Έτσι λοιπον η αυτονομία με φωτοβολταϊκά είναι ασύμφορη. Οταν όμως χρησιμοποιούμε και ανεμογεννήτρια, που ειδικά στα νησιά, παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές που με το καλό αιολικό δυναμικό τους, αποδίδουν 2-3 φορές περισσότερο από τα ΦΒ, τότε οι μπαταρίες φορτίζονται και τις ώρες που τα ΦΒ πάνελ δεν αποδίδουν κι έτσι επιτυγχάνουμε πλήρη αυτονομία με λιγότερες μπαταρίες και λιγότερα φωτοβολταϊκά πάνελ.

---------------------

Για τον παραπάνω λόγο, οι σταθμοί μας είναι η πιο οικονομική και προσεγμένη λύση για αυτονομία.

Σαν κατασκευαστές των σταθμών αυτών, έχουμε την πλήρη τεχνογνωσία του σταθμού που σας προτείνουμε σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που είναι κυρίως εμπορικές και η γνώση τους για τον εξοπλισμό που πουλάνε φτάνει μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Αν είχαν άλλωστε πλήρη γνώση του τί εισάγουν και μεταπουλούν, τότε θα το κατασκεύαζαν οι ίδιοι.

2024

Σε λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής προϊόντων και ταυτόχρονα κέντρο ερευνών, στον Άλιμο,  περιλαμβάνει πλήρες μηχανουργείο με τελευταίας τεχνολογίας laser και CNC μηχανήματα όπως και χημικό εργαστήριο και clean room. Ειδικούς φούρνους υψηλής πίεσης και κενού για κατασκευή κραμάτων και σύνθετων υλικών με νανοσωματίδια. Επίσης αναμένεται και μονάδα μαγνήτισης Νεοδυμίου για κατασκευή δικών μας μαγνητών ειδικών προδιαγραφών. Το κέντρο ερευνών στον Αλιμο θα εξοπλιστεί με δικό του σταθμό με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.  Η ΑΤΛΑΣ συνεργάζεται με την CMA Αργουδέλης και ταυτόχρονα έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Μετσόβιο και το κέντρο Ερευνών Δημόκριτος για την υλοποίηση των projects μας.

ATLAS

Image

γνώση 35 ετών

Πώς η ΑΤΛΑΣ μέσα σε 5 μήνες το 2020, παρουσίασε 35 μοντέλα αποστειρωτών;

Πώς μέσα σε 5 μήνες το 2022, παρουσίασε μια σειρά νέων power stations;

Όλα αυτά μπόρεσαν να γίνουν τόσο γρήγορα, γιατί η ΑΤΛΑΣ είναι μια νέα επιχείρηση στο χώρο των Α.Π.Ε. αλλά έχει πίσω της μια γνώση 35 ετών, μιας και ο υπεύθυνος R&D Manager που έχει αναλάβει την έρευνα αλλά και την παραγωγή των προϊόντων της ΑΤΛΑΣ, με αρχικές σπουδές ως ηλεκτρονικός και προγραμματιστής-αναλυτής Η/Υ, εργάζεται 35 χρόνια τώρα αποκλειστικά και μόνο, και με δικούς του πόρους, ως ερευνητής νέων προϊόντων και τεχνολογιών (R&D) κι έχει συμμετάσχει σε 77 projects μέχρι σήμερα. 3 από αυτά τα projects υλοποιήθηκαν από την ΑΤΛΑΣ. 17 projects έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσα στο 2024, μέσα σε 1 μόλις χρόνο!!!

Eνα από αυτά μάλιστα, έφτασε με συμμετοχή του Εργαστηρίου μηχανών εσωτερικής καύσης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέχρι το Horizon2020 και κρίθηκε από Ευρωπαϊκές επιτροπές καινοτομιών με βαθμολογία 11.96!!!

Image

Ειδικευόμαστε σε οικιακούς αυτόνομους σταθμούς παραγωγής ενέργειας κι έχουμε πάνω από 30 παραγγελίες τα 2 τελευταία χρόνια με υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσ/νικη. Ταυτόχρονα επεκτεινόμαστε και στην Βιομηχανία με προσφορές σε μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να αυτονομηθούν

Το νέο μας πρότζεκτ για το οποίο ήδη συντάσσουμε τελική μελέτη για έναρξη κατασκευών, είναι η πλήρη αυτονόμηση του ξενοδοχείου Adele Beach στο Ρέθυμνο με έναν σταθμό παραγωγής 400.000kWh ετησίως, ενώ είναι σε εξέλιξη και η σταδιακή αυτονόμηση Βιομηχανίας κατεψυγμένων στην Βόρεια Ελλάδα με σταθμό 2.500.000kWh ετησίως.

Η ΑΤΛΑΣ υποστηρίζει τους πελάτες της λοιπόν και με αναβαθμίσεις και νέες τεχνολογίες που πρόκειται να εφαρμόσει στα επόμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτόν ξεκινάμε μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία CMA Αργουδέλης στον Πειραιά, για δημιουργία μιας κατασκευαστικής μονάδας στον Άλιμο και ένα από τα πρώτα πρότζεκτ, είναι η κατασκευή Ελληνικής μπαταρίας χωρίς υγρά με διαρκεια ζωής 50 φορές μεγαλύτερη από αυτήν των σημερινών μπαταριών!

Στο πρότζεκτ θα συμμετάσχει και το Μετσόβιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ η διαδικασία κατασκευής του πρωτοτύπου έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε ένα φωτοβολταϊκό πάνελ με υπεραγώγιμο πυρίτιο πάλι Ελληνικής Κατασκευής, το οποίο θα έχει efficiency πάνω από 60% και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά. Πολύ πιο αποδοτικό από τα σημερινά και θα θέλει μικρότερο χώρο εγκατάστασης.

projects

Image
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15 projects που έχουν προγραμματιστεί για το 2024 τα οποία σκοπό έχουν να παρουσιάσουν προϊόντα άμεσα τα οποία θα είναι πρωτοποριακά και θα διοχετευθούν στην Παγκόσμια αγορά. Είμαστε σε αναζήτηση συνεργατών για αντιπροσώπευση αυτών σε διάφορες χώρες. 

Δείτε τα τρέχοντα projects

ATLAS

εγκαταστάσεις

Τα τελευταία 3 χρόνια από την οδό Αριστοφάνους στην Ηλιούπολη σε ένα χώρο 80τμ πήγαμε το Νοέμβρη του 2022 στην Λεωφ. Δημοκρατίας 14 (160τμ) και το Μάιο του ίδιου έτους επεκταθήκαμε με υποκατάστημα ως εργαστήριο στην Λεωφ. Πρωτόπαππα (επιπλέον 110τμ).

Το Νοέμβρη του 2023, ξεκινάμε την έναρξη του Νέου χώρου που θα είναι και κέντρο ερευνών και γραφεία και μηχανουργείο στην οδό Αγίου Νικολάου 11 στον Αλιμο σε χώρο 600τμ. Η πρώτη επένδυση είναι ύψους 1.600.000€ σε βάθος 3ετιας

Υποκατάστημα (εργαστήριο)

Λεωφ. Πρωτόπαππα,
Ηλιούπολη
Κέντρο ερευνών, γραφεία και μηχανουργείο

Αγίου Νικολάου 11,
Άλιμος 174 55
ΑΤΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΕ. ΜΟΝ. ΙΚΕ

ΑΦΜ EL801071730 - ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 148422101000
Διαχειριστής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΛΕΩΦ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14-16
Ηλιούπολη, Αθήνα - ΤΚ 16344

  • τηλ 211-0012214
  • email επικοινωνίας: atlas.gr.sales@gmail.com